Dijamant je proradio kada je najviše trebalo. Roma je došla do pobjede na njegovim krilima (Foto: EPA)

Gol za velika tri boda

Edin Džeko vodi Romu ka Ligi prvaka!

Midhat Šljivak

Roma je u 32. kolu italijanske Serije A savladala na Olimpicu ekipu Udinesea sa 1:0, a junak trijumfa je bh. napadač Edin Džeko.

Vučici je u borbi za Ligu prvaka pobjeda bila neophodna. Međutim, Udinese pod vodstvom Igora Tudora igra zaista dobro i večeras su bili izuzetno težak zalogaj za rimski tim.

Prvo poluvrijeme ovog duela nije donijelo golove. Roma je izgledala dosta slabo u prvom dijelu, ali su u nastavku ipak uspjeli da dođu do zlata vrijedna tri boda.

Udinese je imao stativu na početku drugog dijela, a zatim je krenula ofanziva Rome. Ona se konačno isplatila u 67. minuti kada Edin Džeko pogađa za 1:0, prvim golom na Olimpicu ove sezone.

Do kraja utakmice domaći tim je sačuvao vodstvo. Na kraju je Roma osvojila velika tri boda koja ih vode na četvrto mjesto i koja im otvaraju put Lige prvaka.

Naravno, pratiće rimski tim rasplet u ostalim utakmicama. Iza leđa su im Milan, Atalatna, Lazio i Torino i svi ovi timovi se bore za plasman u Ligu prvaka.

Džeko je još jednom junak Rome, a ovo je bh. dijamantu osmi gol ove sezone u Seriji A, a prvi na Olimpicu je stigao u pravom trenutku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 32. kolo:

Roma - Udinese 1:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.