Serija A

Velika pobjeda Milana u derbiju protiv Lazija

Edmir Škorić

Nogometaši Milana imali su večeras težak meč na San Siru, ali su na kraju savladali Lazio s 1:0.

Milan želi da izbori Ligu prvaka poslije duže vremena i sada je na dobrom putu, mada je ove sezone žestoka konkurencija u borbi za treće i četvrto mjesto (prva dva uveliko pripadaju Juventusu i Napoliju, op.a).

Lazio bolje otvara meč i preko Immobilea je imao dvije dobre prilike, tresao se i okvir gola, no ostalo je 0:0. Potom je Correa promašio dobru priliku u 21. minuti.

Nakon toga, Milan preuzima incijativu i do poluvremena prijeti Rimljanima preko Susa, Piateka i Calhanogloua, no njihove udarce ili brani Strakosha ili odlaze pored gola.

U nastavku još više uzbuđenja. Piatek je promašio zicer u 71. minuti, a u 78. minuti je dosuđen penal za Milan nakon što je Durmisi odgurnuo napadača Rossonera. Franck Kessie je zabio za konačnih 1:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, tri minute ranije Rocchi je također dosudio penal za Milan, no ubrzo je shvatio da je pogriješio i da Acerbi ipak nije igrao rukom ili bar to nije bilo za penala.

Velika borba viđena je u Milanu, gdje Lazio nije slavio već 30 godina. Rossoneri s 55 bodova opet idu na četvrto mjesto, petoplasirana Roma ima 54, Atalanta 52 i utakicu manje, Torino i Lazio po 49...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.