Milan u novu sezonu sa novim trenerom
Uskoro će se završiti boravak Gennara Gattusa na klupi Rossonera (Foto: EPA)

Gattusu otkaz

Milan u novu sezonu sa novim trenerom

M. Šljivak

Gennaro Gattuso u narednoj sezoni vjerovatno neće voditi ekipu Milana.

Prema navodima italijanskih medija, rukovodstvo Rossonera će na kraju ove sezone uručiti otkaz ovom strategu, a na njegovo mjesto će doći još jedno poznato ime.

Radi se o aktuelnom treneru Lazija Simoneu Inzaghiju. Čelnici tima sa San Sira su navodno već obavili pregovore sa 43-godišnjim trenerom i on bi mogao sjesti na klupu italijanskog velikana.

Inzaghi je već tri godine na klupi Lazija. Ekipu je preuzeo 6. aprila 2016. godine i pod njegovim vodstvom klub igra jako dobro i može se pohvaliti osvajanjem trofeja Superkupa Italije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sa druge strane Gattuso se odavno povezuje sa odlaskom iz Milana. Čini se kako je i rukovodstvu tima dosta ovog stručnjaka i on bi trebao da napusti klub po okončanju sezone.

Gattuso je na klupi Rossonera od novembra 2017. godine. Ekipu je vodio u 74 utakmice i ima učinak od 35 pobjeda, 21 remija i 18 poraza.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mele
Wenger, i Conte ce da vode Milan, Gatusso ce da bude pomocnik i donosi lopte.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti