Ljetos je plaćen 35 miliona, a ove sezone u Seriji A nije odigrao ni minut

Talentovani štoper

Ljetos je plaćen 35 miliona, a ove sezone u Seriji A nije odigrao ni minut

A. Čaušević

Jedan od interesantnijih transfera prošlog ljeta na Apeninima realizali su Milan i Juventus.

U transferu vrijednom 35 miliona eura na San Siro je iz Juventusa stigao odlični štoper Matti Caldara, dok su Rossoneri Staroj dami prodali Leonarda Bonuccija.

Caldara je ove sezone trebao biti vođa odbrane velikana sa San Sira, ali veliki problemi s povredama učinile su da na terenu ne provede ni minut u utakmicama Serije A.

Uspio je upisati svega dva nastupa. Za Rossonere je igrao u Evropa ligi, dok je nosio i dres reprezentacije Italije protiv Portugala u Ligi nacija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ove sezone je zbog povreda propustio čak 31 utakmica. Prvo je imao problema s mišićem, da bi po povratku na teren opet povrijedio Ahilove tetive. To ga je izbacilo iz pogona na tri i pol mjeseca, a od sredine februara mučio se s povratkom u formu.

Međutim, Caldara je potpuno spreman za nastup od početka marta, ali u nešto više mjesec nikako da dobije priliku od strane trenera Gennara Gattusa.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi