Defanzivac GOŠK-a Darko Đajić za SportSport.ba

Ne stišava se bura nakon meča u Gabeli: Gnusne laži, žele blatiti naša imena i ime kluba

Još uvijek se ne stišava bura nakon jučerašnjeg duela GOŠK-a i Slobode u Gabeli. GOŠK je u odličnoj utakmici slavio sa 3:2, ali je već danas rezultat u drugom planu.

Nakon utakmice u Gabeli u pojedinim bh. medijima su se pojavile informacije da je tokom meča bilo i nemilih scena, što su ubrzo iz GOŠK-a odlučno demantovali, ali i istakli da je situaciju na poluvremenu, bez nekon pretjeranog povoda, zakuhao fudbaler slobode Said Husejinović.

SportSport.ba je potom kontaktirao Husejinovića koji je optužio domaćine jučerašnjeg susreta, a posebno predsjednika GOŠK-a, za prijetnje i uvrede, a bilo je pomena i o potezanju pištolja.

Nije se dugo čekalo ni na odgovor predsjednika GOŠK-a, a potom se oglasio i igrač ove ekipe Hasanhodžić s kojim je Husejinović navodno pred početak utakmice razgovarao o tome kako istu treba odigrati "lagano".

Predsjednik Lujo Ilić je najavio i privatnu tužbu protiv Husejinovića, a sada je sa portalom SportSport.ba razgovarao još jedan igrač čije se ime dovodilo u vezu sa incidentom u Gabeli, defanzivac GOŠK-a Darko Đajić.

"Morao sam se oglasiti jer sam jutros pročitao gnusne laži na pojedinim portalima, u kojima se, između ostalog, pominje i moje ime. Svi koji me poznaju znaju da nije u mom stilu da stvari tako rješavam, čak i u mnogo gorim situacijama", istakao je Darko Đajić, pa nastavio:

"U GOŠK-u ima momaka svih nacionalnosti i nikada se nijedan sekund nije osjetila neka netrpeljivost između nas po tom osnovu, ili bilo šta slično".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Čitam kako su izjavili da je naš predsjednik potezao pištolj... Mogu samo reći da su to izmišljostine, laži. Pa, delegat je bio tu - uzmite zapisnik i pročitajte. Hoće da se blate naša imena i ime kluba preko portala što je jako ružno. Ko god je došao u Gabelu naigrao se fudbala, baš kao i Sloboda jučer jer igračima niko ništa nije rekao ili nesportski učinio", izjavio je Đajić, pa na kraju dodao:

"Četiri godine sam u Gabeli i iz ranijih iskustava znam da se prema svakom igraču korektno postupalo od strane naše uprave i da su ti ljudi maksimalno korektni".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.