Prema L'Equipeu

Vaha na kormilu, Sanjin Prcić u veznom redu tima kola

Vahid Halilhodžić je preporodio ekipu Nantesa po dolasku na kormilo. Ipak, forma Kanarinaca je u jednom momentu drastično opala, potresla je Nantes i tragična smrt Emiliana Sale, ali je u posljednjem kolu Halilhodžić uspio režirati veliko iznenađenje i ostvariti veliku pobjedu.

Naime, Nantes je na otvaranju 32. kola Ligeu 1 na svom terenu iznenadio favorizovani Lyon i slavio pobjedu rezultatom 2:1.

Vaha je nadmudrio svog kolegu na klupi Lyona Brunu Genesioa, a Nantes je ovim trijumfom prekinuo niz od tri vezana prvenstvena poraza.

Halilhodžića je zbog pobjede nad Lyonom, ugledni L'Equipe izabrao za najboljeg trenera (ocjena 7) 32. kola Ligeu 1 i stavio ga na kormilo tima kola.

U L'Equipeovom timu kola se našao i povremeni bh. reprezentativac Sanjin Prcić koji je postigao gol u remiju svog Strasbourga i Guingampa (3:3) i uputio "dva odlična zadnja pasa". Prciću je L'Equipe dao ocjenu 7 koja predstavlja "dobar meč".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Najbolju ocjenu za 32. kolo je dobio Lilleov Nicolas Pepe koji je u "demoliranju" PSG-a upisao gol i dva odlučujuća pasa.

Najbolji tim kola 32. kola Ligue 1 prema L'Equipeu:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.