Najmanje sportskog duha

Kako je publika u Gabeli dočekala kraj prvog poluvremena?

E. Škorić

Dosta prašine podiglo se zbog nedjeljne utakmice u Gabeli između GOŠK-a i Slobode.

Susret je završen 3:2 pobjedom domaćina, no rezultat je brzo pao u drugi plan. Raznorazne optužbe nakon utakmice, pošto je navodno bilo nemilih scena, a u centru pažnje bio je igrač Slobode Said Husejinović.

"Nisam samo ja igrao, bili su ljudi i vidjeli sve. Čovjek je potezao pištolj na nas, rekao je da će nam je*at mater. I zamislite, to radi predsjednik kluba. Kaže 'je*at ću vam majku i nećete izaći odavde, a ja sam rekao 'kome bolan je*eš majku'?". Tada je nastao haos", priča Husejinović između ostalog za SportSport.ba. Kompletnu ispovijest pročitajte OVDJE.

Iz GOŠK-a su se brzo oglasili, pa je predsjednik Lujo Ilić za SportSport.ba kazao:

"To su laži. Zadnju utakmicu u Gabeli Husejinović je imao incident sa našim šefom bezbjednosti. Svi su vidjeli gdje sam ja bio na utakmici, smirivao sam nogometaše kada je nastao incident. On sada priča laži i zbog toga ću podnijeti privatnu tužbu protiv njega. Tu je bila policija, redari i svi su vidjeli da nisam imao nikakvo oružje, nit to nosim nit mi treba. Oni su vršili pritisak na sudije i sve zakuhali", priča Ilić, a ostatak pročitajte OVDJE.

Sada se na društvenim mrežama pojavio video situacije s kraja prvog dijela, kada su gosti tražili penal zbog igranja rukom, ali je sudija odsvirao kraj prvog poluvremena. Reakcije s tribina pogledajte u video prilogu koji kruži internetom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.