Nakon duge stanke Sven Smajlagić ponovo je na dispoziciji treneru Vlašiću.

Sjajni šuter HKK Zrinjski za SportSport.ba

Sven Smajlagić: Respektiramo Slobodu, no za nas je sve osim pobjede u Mejdanu - neuspjeh

Sjajni šuter Sven Smajlagić nakon duže stanke prouzrokovane ozljedom stopala je ponovno na terenu i u narednim utakmicama koje stoje pred njegovim HKK Zrinjski sigurno će biti od velike pomoći svojim suigračima u teškoj misiji obrane titule iz prošle sezone.

Mostarci su u dosadašnjih pet kola Lige za prvaka zabilježili već dva neugodna poraza te su sada u teškoj situaciji da u polufinalu osiguraju prednost domaćeg terena, tj. da na kraju, pred doigravanje,  budu prvoplasirana ili drugoplasirana momčad lige.

Pred Mostarcima je sutra još jedan težak ispit, gostovanje kod ranjene Slobode koja je prije par dana u svom Mejdanu ponižena od Vogošće s preko 20 razlike.

Svjestan je toga i Smajlagić koji je u prošloj sezoni bio jedan od ključnih košarkaša u povijesnom pohodu Plemića na titulu namijenjenu državnom prvaku:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Idemo u goste iskusnoj i neugodnoj ekipi koja ima više kvalitetnih pojedinaca" - rekao je Smajlagić za SportSport.ba i dodao: - "Pokazali su kroz sezonu da mogu ugroziti bilo koji tim u ligi. Osim iskusnih, imaju i nekoliko mladih igrača koji imaju značajnu ulogu u ekipi, a ta kombinacija može biti dosta nepredvidiva za njihove protivnike. Također, vjetar u leđa su im mnogobrojni navijači na domaćim utakmicama i zato ih moramo ozbiljno shvatiti bez obzira na neke poraze koje su doživjeli u zadnje vrijeme".
"Što se tiče nas, ekipa se pomalo adaptira na novi sistem nakon produžene rotacije i očekujem sve bolju igru, kako u ovoj utakmici tako i u onima koje slijede. Vjerujem da smo s dva nova igrača dobili kvalitetu više jer smo se pojačali na ključnim pozicijama. Iako respektiram ekipu Slobode, smatram da bi sve osim pobjede za nas bio neuspjeh" - rekao je sjajni šuter Sven Smajlagić u najavi utakmice sa Slobodom za SportSport.ba

Utakmica između Slobode i Zrinjskog igra se sutra u 19:30h

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.