OKK Sloboda zaplakao u Mejdanu
Loša partija izabranika Josipa Pandže na kraju koštala ih je teškog poraza u Mejdanu

Velika pobjeda Vogošće

OKK Sloboda zaplakao u Mejdanu

E. Dindić, foto: E. Dindić

U okviru 5. kola Lige 6 za prvaka BiH u Mejdanu svoj susret odigrali su Sloboda i Vogošća. Na kraju veliku pobjedu su odnijeli gostujući košarkaši 80:56.

Prvi period mnogo bolje otvaraju gosti te imaju prednost od 17:13. I u drugom periodu mnogo bolja igra Vogošće pa i ovaj period dobijaju 22:17. Na poluvrijeme gosti odlaze sa prednošću od 39:30.

Treći period potpuni debakl izabranika Josipa Pandže koji u ovom periodu postižu samo 10 poena dok sa druge strane Vogošća postiže 24. Nakon tri perioda igre  gostujuća ekipa   imala je prednost od 63:40.

Gosti su u četvrtom periodu rutinski priveli utakmicu kraju za veliku pobjedu rezultatom 80:56.

U ovom susretu u domaćem sastavu zbog povreda nisu nastupili Zlatko Jovanović i Gregory Thondoiuf.

Najefikasniji u domaćem sastavu bili su Milivoje Božović sa 14 poena , dok je Enes Latifagić dodao 12.

Vogošću u ovom susretu prevodio je Đorđe Micić sa 25 poena dok je Immanuel King dodao 19.

OKK Sloboda- KK Vogošća 56:80 

Rezultat po četvrtinama: (13:17, 17:22,10:24, 16:17)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sloboda: Naletilić 6, Šibalić 9, Latifagić 12, Božović 14, Tomić 4, Čerkezović 4, Subašić, Dedajić 5, Jovanović, Krajinić, Thondiouf. Trener Josip Pandža 

Vogošća: Micič 25, Vuleta 4, Talić 9, King 17, Evret 13, Vranić 12,  Čamdžić, Sijerčić, Dedović, Coloman, Aranitović  Trener: Goran Šehovac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi