Brutalno su dobri

Navijačima Uniteda je bolje da ne gledaju Barcinu statistiku na Nou Campu

Barcelona i Manchester United će večeras na stadionu Camp Nou odigrati revanš susret četvrtfinala Lige prvaka.

Katalonci su u prvom meču na Old Traffordu slavili sa 1:0 i pred United stavili vrlo težak zadatak. Crveni đavoli će morati pobijediti na Camp Nouu ukoliko žele igrati barem produžetke.

Ali, sudeći po statistici koju ima Barca na domaćem terenu u Ligi prvaka, to će biti nemoguća misija.

Naime, Katalonci su od 2010. godine odigrali 51 utakmicu na domaćem terenu u Ligi šampiona te su ostvarili 42 pobjede, upisali osam remija i samo jedan jedini poraz.

Naravno, poraz su doživjeli od Bayerna davne 2013. godine kada su u revanšu polufinala izgubili 3:0.

Može li United večeras ponoviti tako nešto?

Ter Stegen pred revanš sa Unitedom: Ne igramo kao PSG

Inače, United je u osmini finala izbacio PSG tako što ga je u Parizu pobijedio sa 3:1. 

Ipak, čuvar mreže Barcelone Marc-Andre Ter Stegen ne vjeruje da se njegovom timu može desiti isto što i PSG-u.

"Vidjet ćemo sutra, ali dobra stvar je da mi igramo drugačije nego PSG", izjavio je Ter Stegen za Marcu, pa nastavio:

"Rezultat je opasan jer je prednost mala, ali znamo da moramo držati loptu, kao i uvijek, i igrati našu igru kako bi ostvarili što bolji rezultat".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Naš rival želji pobijediti, to je tim koji je ove sezone pobjeđivao velike utakmice u gostima i naravno da naša prednost nije velika, ali želimo je odbraniti i pokazati da smo superiorni... Ne želimo govoriti o onome što se desilo protiv Rome prošle godine. Bilo je teško, ali je to sada prošlost. Ne želimo da se to ponovi", istakao je sjajni golman Barce, pa dodao:

"Biće ovo težak meč, baš poput prvog. Biće trenutaka u kojima ćemo se morati braniti, baš kao što smo morali i kod njih".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.