Predsjednik Barcelone: Ne želimo Griezmanna

Nije više na listi želja

Predsjednik Barcelone: Ne želimo Griezmanna

Francuz Antoine Griezmann, kako stvari stoje, neće karijeru nastaviti u Barceloni.

O transferu ovog napadača Atletica špekuliše se već mjesecima, a kao naredna stanica u karijeri pominje se upravo Barcelona, čiji su čelnici nerijetko sipali hvalosupjeve na Griezmannov račun.

Iako je ranije postojala ponuda za Griezmann dođe na Camp Nou, u međuvremenu su čelnici Barcelone odustali, što je potvrdio i predsjednik kluba Josep Maria Bartomeu.

"Dopada mi se, volim kada najbolji igrači svijeta igraju u Primeri, jer oni daju kvalitet ligi. Ali, ipak on nije na našoj listi želja, niti nas je zvao, to su špekulacije", izjavio je prvi čovjek španskog šampiona.

S druge strane, za Griezmannov transfer nije zabrinut ni trener Atletica Diego Simeone koji je izjavio kako se nada da će sjajni napadač i sljedeće sezone igrati na Wanda Metropolitano stadionu.

"Iskreno, nisam zabrinut. On je kapiten Atletica i uvijek je na sve priče odgovarao igrom, djelima. Ne mogu da zamislim sljedeću sezonu bez njega, jer ima ugovor s klubom", riječi su Simeonea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ove sezone Griezmann je za Atletico, računajući sva takmičenja, odigrao 43 utakmice i pritom postigao 20 pogodaka uz 10 asistenciaj.

Ugovor s Jorgandžijama mu važi do 2023. godine

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi