Zanimljiv detalj koji je promakao glavnom sudiji

Da li je Bonucci trebao dobiti crveni karton zbog sramotnog poteza?

S. Pašalić

Juventus je sinoć poražen na svom terenu od Ajaxa sa 2:1 u četvrtfinalu Lige prvaka te je tako ostao bez polufinala ovog takmičenja.

Stara dama je povela u 28. minuti nakon što je Miralem Pjanić ubacio loptu iz kornera, a Cristiano Ronaldo je postigao gol za 1:0.

Izgledalo je da Juventus ima sve u svojim rukama, ali je Ajax u 34. minuti stigao do izjednačenja nakon što je van de Beek postigao gol za 1:1.

Drugo poluvrijeme Ajax je odigrao fenomenalno te je stvorio nekoliko sjajnih prilika za gol, a u 67. minuti Matthijs de Ligt je postigao gol za 2:1, a ispostavilo se na kraju da je to bio i gol za pobjedu i prolaz holandskog tima u polufinale.

Ipak, dosta polemike se diglo nakon vodećeg gola Juventusa. Glavni sudija je na asistenciju VAR-a na kraju ipak priznao gol, ali ono što je razljutilo mnoge navijače širom svijeta je potez Leonarda Bonuccija koji je u gužvi čini se namjerno udario igrača Ajaxa u glavu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Navijači su na društvenim mrežama iskazali veliko nezadovoljstvo zbog ovog poteza i čak smatraju da je gol trebao biti poništen te da je Bonucci trebao dobiti crveni karton.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.