"Osvojićemo trofej naredne sezone, ako ne tad, onda sezonu nakon toga ili godinu kasnije"
Posljednji trofej Lige prvaka torinski Juventus je osvojio daleke 1996. godine. Tada su u finalu Bianconeri pobijedili Ajax boljim izvođenjem penala (Foto: EPA)

Fudbaler Juventusa dao zanimljivu izjavu

"Osvojićemo trofej naredne sezone, ako ne tad, onda sezonu nakon toga ili godinu kasnije"

Midhat Šljivak

Juventus je ispao iz Lige prvaka.

Torinski velikan je odigrao loše drugo poluvrijeme meča protiv Ajaxa i na kraju su gosti slavili pobjedu od 1:2, a ona ih je odvela u polufinale Lige prvaka.

Nakon meča zanimljivu izjavu je dao fudbaler Juventusa Federico Bernardeschi.

"Vjerujem da će trofej Lige prvaka stići u Torino, ove neće, ali može sljedeće ili godinu nakon toga. Ako ne i tad, doći će godinu kasnije. Bitno je da će doći", rekao je Bernardeschi.

Fudbaler Stare dame je reagovao i na komentare predsjednika Andree Agnellija da će Max Allegri i naredne sezone voditi tim.

"To su bitni signali. Vjerujem da će predsjednik ove godine graditi tim i da ćemo dobiti projekat koji će nam donijeti Ligu prvaka", istakao je Bernardeschi.

Agnelli: Allegri ostaje trener

Mnogi smatraju da je ovim ispadanjem došao kraj ciklusa Massimilliana Allegrija na klupi torinskog kluba, međutim klupsko rukovodstvo ima drugačije planove i nema namjeru mijenjati čovjeka koji je u prethodne četiri godine osvojio isto toliko Scudetta.

Odmah nakon sinoćnje utakmice predsjednik Juventusa Andrea Agnelli je stao pred kamere i otkrio kako će Allegri i sljedeće sezone biti trener najtrofejnijeg italijanskog kluba.

"Na klupi će i dalje biti Allegri, ima još godinu ugovora. Na kraju sezone ćemo sjesti i ponovo početi", rekao je Agnelli.

Da će ostati na klupi potvrdio je i sam Allegri koji je će u narednom periodu pretrpiti brojne kritike jer je osvajanje Lige prvakao ove sezone bilo prioritet.

"Već smo to spominjali i ja ću saopštiti svoju odluku. Odlučio sam da ostanem, ali o tome ćemo pričati na zvaničnom sastanku", rekao je iskusni stručnjak.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U nepunih pet sezona koliko je na klupi Juventusa Allegri je ovaj tim odveo dva puta do finala najelitnijeg klupskog takmičenja, 2015. je bila uspješnija Barcelona(1:3), a dvije godine kasnije Real Madrid(1:4).

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije