Egipćanin je uzor velikom broju ljudi

Salah dobio još jedno veliko priznanje: On je ikona za Liverpool i sve muslimane širom svijeta

S. Pašalić

Mohamed Salah je svojim sjajnim igrama u dresu Liverpoola dobio mnogo obožavatelja širom svijeta.

Igrač Liverpoola je bio u krizi jedno vrijeme te nije uspio postići gol u osam utakmica zaredom, ali je i taj post prekinuo i vratio se na stare staze.

Egipćanin pored svojih dobrih igara oduševljava i svojim postupcima van terena i poznato je da velikodušno pomaže siromašnima u svojoj domovini.

Sada je poznati list Time objavio svoje poznato izdanje "100 najuticajnijih ljudi", a tu se našao i Mohamed Salah.

"Mo Salah je bolji čovjek nego nogometaš. I on je jedan od najboljih nogometaša na svijetu", napisao je britanski komičar John Oliver za Time.

"Teško je bilo pronaći profesionalnog nogometaša u bilo kojem sportu na kojeg njegova slava nije uticala, ali Mohamed to jeste. Ne mogu zamisliti tu vrstu pritiska koji dolazi s velikim brojem obožavatelja koje konstantno dobija"

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mo je ikona za Egipćane, stanovnike Liverpoola i muslimane širom svijeta, a ipak on se uvijek pojavi kao ponizan, promišljen, zabavan čovjekom koji to ne shvata previše ozbiljno.", dodao je Oliver.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.