Pred večerašnji susret protiv Porta

Klopp odmah objasnio zašto je u prvoj postavi Origi, a ne Firmino

Nakon što su objavljeni sastavi Porta i Liverpoola za večerašnji susret četvrtfinala Lige šampiona, svi su odmah primjetili da u sastavu Jurgena Kloppa nema Roberta Firmina.

Umjesto njega tu je Belgijanac Divock Origi, a Klopp je prije početka meča za BT Sport objasnio zašto se odlučio na ovaj potez.

"Nema problema nikakvih - samo respektujem fantastičnu formu koju je Origi pokazao u posljednjim sedmicama ili mjesec dana, a osim toga donijet će nam i svježinu", rekao je Klopp i dodao:

"To je sve, isto sam uradio i na sredini terena jer očekujem vrlo intenzivnu igru i veliku borbu od strane Porta. Tako da trebamo biti spremni na to. Naravno da je i Firmino spreman na to, ali obzirom da on sam sebi nikada ne daje odmor, moramo to da uradimo mi s vremena na vrijeme. Ali, to ustvari nije baš pravi odmor jer trebamo Origija koji će nam donijeti svježinu, brzinu i ostalo", kaže Nijemac.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, Origi je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao samo 49 minuta u Ligi šampiona i nije ostvario nikakav golgeterski učinak.

Treba reći i to da je na klupi Redsa ostao i Jordan Henderson, a umjesto njega u veznom redu je Henderson koji je prošle sedmice igrao lijevog beka jer nije bilo Andrewa Robertsona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.