Nevjerovatan meč odigran je na Etihadu

Kako su Sterling i Son zajedno ušli u historiju Lige prvaka?

Midhat Šljivak

Fudbalski svijet još dugo će pričati o utakmici četvrtfinala Lige prvaka između Manchester Cityja i Tottenhama odigranoj na Etihadu.

City je savladao Spurse sa 4:3, ali su Spursi prošli u polufinale zahvaljujući pobjedi od 1:0 iz prve utakmice i nakon 57 godina ponovo igraju polufinale.

Interesantno je svakako da su sinoć zajedno u historiju Lige prvaka ušli napadači Cityja i Tottenhama, Raheem Sterling i Heung-min Son. Oni su postali prvi koji su postigli po dva gola u dresu različitih ekipa u 21 minuti i na taj način će njihovo ime biti upisano u historiju nejelitnijeg fudbalskog takmičenja na svijetu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nije ni to jedini rekord kojeg je ovaj susret ponudio. Meč Cityja i Spursa je prvi meč u historiji u kojem su postignuta četiri pogotka u prvih 11 minuta utakmice i to još jednom dokazuje kakav se meč igrao.

Utakmica koja će se sasvim sigurno pamtiti.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.