Tottenham je sinoć napravio podvig kakav se ne pamti
Nevjerovatan meč odigran je na Etihadu. Na kraju je Tottenham slavio, usprkos činjenici da su poraženi (Foto: EPA)

Nakon 57 godina ponovo u polufinalu

Tottenham je sinoć napravio podvig kakav se ne pamti

Midhat Šljivak

Manchester City i Tottenham su sinoć odigrali utakmicu za pamćenje.

Građani su pobijedili Spurse sa 4:3 u jednoj zaista ludoj utakmici, ali Tottenham je prošao dalje jer je u prvoj utakmici slavio sa 1:0 i igraće u polufinalu Lige prvaka.

Spursi će tako zaigrati u polufinalu nakon 57 godina, jer su posljednji put polufinale tadašnjeg Kupa prvaka igrali davne 1962. godine.

Ovo je ujedno najduži period kojeg je neki tim čekao da ponovo dođe do polufinala Lige prvaka (Kupa prvaka), pa je tako Tottenham napravio nevjerovatan podvig.

Spurse je na putu do finala 1962. godine zaustavila Benfica. Portugalski velikan je u prvom meču slavio sa 3:1, pa je uzvratnih 2:1 za Pijetlove bilo nedovoljno.

Sada će se za finale Spursi boriti protiv fantastičnog Ajaxa, koji se također vratio na veliku scenu.

Pochettino nikada nije bio sretniji: Razočarenje je bilo ogromno, a onda...

Londonski klub je nakon velike drame eliminisao City koji je u duboko u sudijskoj nadoknadi uspio postići peti gol, ali ga je VAR poništio zbog ofsajda Aguera.

Nakon utakmice, presretan je bio trener Tottenhama Mauricio Pochettino, što je nekoliko puta i istakao.

"Bilo je nevjerovatno - način na koji je sve završilo. Tako sam sretan, tako ponosan. Moji igrači su heroji zbog toga što su ovdje. Tako sam sretan zbog njih, zbog navijača", istakao je Pochettino nakon utakmice, pa dodao:

"U jednom trenutku se toliko stvari dešava u vašoj glavi. Razočarenje je bilo ogromno, ali onda su promijenili odluku. Zbog toga volimo fudbal. Danas smo pokazali karatker, bila je ovo nevjerovatna utakmica".

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi