Eriksen: Čeka nas bajkovito polufinale

Tottenham čeka Ajax

Eriksen: Čeka nas bajkovito polufinale

Polufinalisti Lige šampiona sinoć su kompletirani. Nakon što su prolaz dalje osigurali Barcelona i Ajax, u samoj završnici se našao Liverpool, kao i Tottenham, i to unatoč porazu na Etihadu.

Utakmica odigrana na Etihadu ponudila je pravi fudbalski spektakl. Tvrda igra i taktičko nadmudrivanje u startu se pretvorilo u "run and gun" fudbal, viđeno je čak sedam pogodaka, a zahvaljujući golovima u gostima na kraju se u polufinalu našao Tottenham.

Naredni rival Spursima bit će Ajax. U Tottenhamu vjeruju da će to biti bajkovito polufinale...

"Trenutno sam jedan od najsretnijih ljudi na planeti. Mislio sam da je sve gotovo, bila je čudna utakmica, pravi rolerkoster", izjavio je Christian Eriksen nakon utakmice u Manchesteru, pa potom nastavio:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Poslije ovoga moramo da uzmemo dubok uzdah, sada nas čeka utakmica sa Ajaxom, bit će kao u bajci", zaključio je danski reprezentativac.

Prvi mečevi polufinala na rasporedu su 30. aprila i 1. maja. Tottenham će u prvom meču s Ajaxom biti domaćin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi