EPA

Reagovao hrvatski napadač

Svađa s Allegrijem? Mandžukić na Twitteru impresivno odgovorio

Mario Mandžukić oštro je odgovorio na napise italijanskih medija o svađi sa Juventusovim trenerom Massimilianom Allegrijem.

Iako je nedavno nagrađen novim ugovorom, sa znatno dobrim finansijskim uslovima, mediji u Italiji prethodnih dana su objavili kako Mandžukić nije u najboljim odnosima s trenerom Allegrijem i da je to razlog zbog kojeg nije konkurisao za duel s Ajaxom.

Da u takvim napisima nema istine pokazao je izvještaj i medicinskog tima Juventusa, prema kojem je Mandžukić, gotovo sigurno završio sezonu, a nije dugo trebalo čekati ni da se oglasi iskusni hrvatski napadač i doslovno ismije one koji su takvo što plasirali.

Na neprovjerene špekulacije Mandžukić je reagovao tako što je uz smijeh ostavio komentar na članak Goala.


Mandžukić inače ima ogromnih problema s povredom Ahilove tetive koja ga muči već neko vrijeme. Tokom sezone je izbivao s nekih utakmica kako bi pokušao problem riješiti mirovanjem, ali čini se kako u tome nije uspio.

Sada je pitanje samo hoće li se odlučiti na operaciju ili će problem riješiti 'konzervativnom' metodom.

No, Mandžukićeva povreda samo je jedna u nizu u redovima Juventusa koji je doslovno desetkovan u finišu sezone.

"Teško ćemo Mandžukića gledati do kraja sezone. Problema ima i Dybala, van terena će biti 20 dana, dok se Douglas Costa, ako sve bude dobro, vraća za deset dana kao i Caceres. Chiellini bi se mogao vratiti protiv Intera, a Baragli bi trebao biti spreman za Inter", rekao je Juventusov trener Allegri na konferenciji za medije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus inače u Seriji A suvereno drži lidersku poziciju s 84 osvojena boda. Ispod su Napoli sa 67, zatim Inter sa sedam manje, pa Milan, Roma...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.