Allegri otkrio: Zvijezda Juventusa dva mjeseca odbijala igrati
EPA

Nije popuštao do transfera

Allegri otkrio: Zvijezda Juventusa dva mjeseca odbijala igrati

Jedan od fudbalera koji je tokom januarskog prijelaznog roka napustio Juventus je Medhi Benatia.

Povratak Leonarda Bonuccija rezultirao je sve manjom minutažom za marokanskog stopera, koji je svim silama želio da napusti Juventus, što se na koncu i dogodilo tokom zime.

Iako su u igri za transfer bili velikani poput Milana, Arsenala i Manchester Uniteda, na kraju je Benatia završio u Kataru, tačnije tamošnjem Al-Duhailu, koji je za transfer isplatio Juventusu cifru od 10 miliona eura,

Nije rastanak sa Juventusom bio nimalo prijatan za Benatiju, a da su odnosi s klubom bili zategnuti prije nego se transfer realizovao otkrio je i Massimiliano Allegri. Štaviše, počeo je praviti probleme torinskom klubu svojim neprofesionalnim ponašanjem.

"Od početka decembra pa do kraja januara Benatia uopće nije htio igrati", objasnio je Juventusov trener.

Benatia ni po koju cijeni nije želio da sjedi na klupi, a po odlasku iz kluba izjavio je da su ga otjerale neke "iznenađujuće stvari", pod čime je gotovo sigurno mislio na povratak Bonuccija na koji nije računao.

Obrazložio je također i zašto se odlučio baš na Katar.

"Mislim da bi svi trebali poštovati moj izbor jer on bio ispravan za moju porodicu i mene", poručio je 31-godišnji Marokanac, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Želim da mi djeca odrastaju u muslimanskom okruženju. Također, odabrao sam Katar jer ovdje ima još marokanskih igrača... Al-Duhail je najbolja opcija za mene i moju porodicu. Želim osvojiti puno trofeja sa ovim timom. Motiva mi ne nedostaje", dodao je.

Benatia je pored Juventusa u Evropi igrao još za Marseille, Lorient, Clermont, Udinese, Romu i Bayern.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije