Građani spremni platiti otkupnu klauzulu

Cityju treba još "vatrene moći": Stiže talentovani ofanzivac za 120 miliona eura?

Manchester City je u borbi za novu titilu prvaka Engleske, ali Građani nikako da naprave iskorak u Ligi prvaka.

Ovaj put ih je, u četvrtfinalu, zaustavio Tottenham, pa Guardiola već razmišlja kako osnažiti ekipu za sljedeću sezonu i godine koje dolaze.

Navodno su Građani "zagrizli" za mladog superstara Benfice Joaa Felixa.

Ovaj 19-godišnji ofanizvac je želja mnogih evropskih velikana. Ipak, špekuliše se da je Real Madrid odustao od borbe za njegov potpis zbog visoke cijene, baš kao i Juventus.

Međutim, portugalski mediji sada tvrde da je Manchester City spreman ovog ljeta isplatiti njegovu ogromnu otkupnu klauzulu i dovesti ga u svoje redove. Riječ je o cifri od 120 miliona eura.

Inače, Felixov ugovor sa Benficom važi do ljeta 2023. godine.

Joao Felix je ove sezone odigrao 38 utakmica za Benficu u svim takmičenjima, postigao je 16 golova i upisao devet asistencija. Uspio je upisati hat-trick u Ligi Evrope.

Zašto je Porto "otjerao" Felixa?

Joao Felix je rođen u Viseuu, sedam godina je bio član slavne fudbalske akademije Porta, ali nikada nije diplomirao.

Kada mu je bilo svega 14 godina Porto ga je "otpustio" zbog krhke građe i "sitnog okvira". Razlog je to za odbacivanje mladih dječaka koji se prečesto čuje od ljudi zaduženih za rad omladinskih pogona evropskih i svjetskih klubova.

Sigurno tada nije bilo lako Felixu, ali Portov gubitak se ispostavio velikim dobitkom rivala - Benfice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Velikan iz Lisabona je 2015. godine "pokupio" Felixa, a već danas je ovaj 19-godišnjak jedna od najvažnijih karika u ekipi trenera Lagea.

Joao Felix je 2017. godine iz omladinske prebačen u B ekipu Benfice, da bi prošlog ljeta dobio status prvotimca. Danas je ovaj momak "sitne građe" visok 180 centimetara...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.