Guardiola: Je**no je dosadno pričati o tome, možda bi nas 10 minuta kasnije napali kao životinje

Trener Manchester Cityja o VAR-u

Guardiola: Je**no je dosadno pričati o tome, možda bi nas 10 minuta kasnije napali kao životinje

Danas je na Etihadu repriza "ludog" duela četvrtfinala Lige prvaka između Manchester Cityja i Tottenhama.

Tottenham je u utakmici za infarkt uspio eliminisat Manchester City u četvrtfinalu Lige prvaka iako je izgubio sa 4:3. Pijetlovi su međutim prvi meč na svom terenu dobili sa 1:0, pa su prošli dalje zbog golova u gostima.

City je u samom finišu postigao peti gol preko Sterlinga, ali je isti na intervenciju VAR-a poništen zbog ofsajda Aguera iako su Građani već proslavili pogodak i počeli slaviti plasman u polufinale.

VAR je bio u akciji i kod gola Llorentea za konačnih 4:3, a sporno je bilo moguće igranje rukom.

Na press konferenciji pred novi duel sa Tottenhamom, ovaj put ligaški, Guardiolu su novinari ponovo pitali o VAR-u i dešavanjima u revanšu četvrtfinala LP. Treneru Cityja je očigledno dosadilo pričati na tu temu.

"Za par centimetara smo ispali, za jedno igranje rukom smo možda ispali. Ili možda nismo. Možda bi nas nakon 10 minuta igrači Tottenhama počeli napadati kao životinje i možda bi nam dali tri gola za pet minuta. Možda bi se to desilo, možda ne bi", izjavio je Guardiola, pa nastavio:

"Je**no je dosadno pričati o VAR-u. Nekada vam pomogne, a nekada ne. UEFA je stvorila VAR, za šta? Da bi pomogao sudijama da budu poštenije prilikom ovakvim odluka. Neka to rade".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Šta je mogu uraditi? Pokušati primati manje golova u ovoj fazi. Pokušati biti čvršći u defanzivi, kada smo već toliko čvrsti tokom čitave sezone čak i protiv najboljih", dodao je trener Manchester City.

Duel Manhcester Cityja i Tottenhama u okviru 35. kola Premier lige igra se danas od 13:30 sati.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi