Osvojen osmi Scudetto

Pjanić "kolovođa": Pogledajte šta su igrači Juventusa uradili svom treneru

A. Čaušević

Sasvim očekivano Juventus je potvrdio dominaciju u Seriji A, pet kola prije kraja osvojen je osmi uzastopni Scudetto.

Nakon što je sa 2:1 savladana Fiorentina na terenu je uslijedilo veliko slavlje igrača Stare dame koje je nastavljano i u svlačionici Allianz stadiuma.

Kolovođa "ludila" u svlačionici bio je Miralem Pjanić koji je zajedno sa ostalim "senatorima" Bianconera u mali bazen s hladnom vodom bacio Massimilliana Allegrija.

Pjanić je uzeo Allegrija za noge te ga uz pomoć Giorgia Chiellinija, Leonarda Bonuccija, Blaisea Matudija odnio do bazena i gurnuo u vodu.

Odličnom stručnjaku očigledno ovo nije previše smetalo jer na njegovom, ali i licima ostalih igrača izazvalo osmjeh i osjećaj radosti.

Iako su sinoć proslavili novu titulu narednih pet utakmica bi mogle biti posljednje u kojim će Allegri i Pjanić sarađivati. Trener je najavio da ostaje u Juventusu, dok bi veznjak nakon tri godine mogao napustiti Torino.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.