Kamera je na tren uhvatila lice Cristiana Ronalda, ali i to je bilo dovoljno
Portugalac je vodio Juventus do osmog uzastopnog trofeja u prvenstvu Italije

Pjevao je himnu Stare dame

Kamera je na tren uhvatila lice Cristiana Ronalda, ali i to je bilo dovoljno

M. Šljivak

Fudbaleri Juventusa proslavili su danas titulu prvaka Italije.

Do 37. Scudetta, 35. po Fudbalskom savezu Italije, Bianconeri su došli nakon pobjede nad Fiorentinom od 2:1.

Veliko zadovoljstvo nakon osvajanja trofeja bilo je vidljivo na licu prve zvijezde tima Cristiana Ronalda. Tuga od ispadanja iz Lige prvaka brzo je prošla, a CR je bio itekako veselo.

Po posljednjem sudijskom zvižduku Portugalac je bio itekako raspoložen. Toliko da je započeo i pjesmu Stare dame "Storia di un grande amore".

Ovako je to izgledalo:


Cristiano Ronaldo je od večeras u fudbalskoj historiji!

Portugalac je prošlog ljeta stigao u Juventus iz madridskog Reala. Doveden je prije svega kako bi Bianconeri krenuli u pohod na titulu prvaka Evrope, ali nažalost u tome nisu uspjeli.

Ipak, u Italiji im ponovo nije bilo ravnog suparnika. Novi Scudetto su osvojili daleko prije kraja sezone i potvrdili su dominaciju koja traje već osam godina.

Cristiano Ronaldo je titulom u dresu Stare dame ušao u historiju. Postao je prvi fudbaler koji je osvajao titule u engleskoj Premier ligi, španskoj La Ligi i italijanskoj Seriji A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sa Manchester Unitedom je CR osvajio tri tutile prvaka Premiershipa tokom boravka na Old Traffordu, dok je sa Realom u devet godina u klubu dva puta bio prvak.

Sada je očekivano stigao i do titule sa Juventusom. Sigurno je da će i naredne sezone Juve biti glavni favorit za Scudetto, jer teško je očekivati da će ih iko uspjeti skinuti sa trona.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fce
Ko pedercic ovaj Ronaldo haha
0 5
Zoilomas
Forza Juve
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije