Pjanić se izjednačio s Džekom, ali jedan bh. fudbaler je i dalje nedostižan za sve

Osvojio treći Scudetto

Pjanić se izjednačio s Džekom, ali jedan bh. fudbaler je i dalje nedostižan za sve

A. Čaušević

Miralem Pjanić ima maksimalan učinak u dresu Juventusa kada su u pitanju osvojene titule prvaka Italije. 

Stara dama je večeras s 2:1 savladala Fiorentinu te osvojila osmi uzastopni Scudetto, 37. na terenu, a zvanično 35. jer se Bianconerima ne računaju dva oduzeta šampionska pehara zbog dobro poznate afere Calciopoli.

Pjanić je tako stigao do svoje trećeg Scudetta te se izjednačio s Edinom Džekom po broju osvojenih titula u Ligama petice.

Dok je veznjak sve titule osvojio s jednim timom, Džeki je to uspjelo s dvije različite ekipe. Popularni Dijamant je 2009. godine s Wolfsburgom bio prvak Njemačke, dok je 2012. i 2014. godine s Manchester Cityjem osvojio engleski Premiership.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jedan bh. fudbaler je čini se nedostižan kako za Džeku tako i Pjanića. Riječ je o Hasanu Salihamidžiću koji je s Bayernom osvojio Bundesligu u čak šest navrata. Popularni Braco je s Bavarcima titulu slavio 1999, 2000., 2001., 2003., 2005. i 2006. godine.

Inače, Pjaniću je večerašnji Scudetto peti trofej osvojen s Juventusom, uz još dvije titule prvaka 20017. i 2018. godine je osvojio kup Italije, te italijanski Super kup za ovu sezonu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi