Borba za titulu

Šest finala: Ni Sarajevo ni Zrinjski titulu neće slaviti domaćem terenu?

Admin Čaušević

Bodovna razlika između Sarajeva i Zrinjskog nakon 27. kola Premijer lige je ostala nepromijenja, Bordo tim i dalje ima četiri boda prednosti.

Dvije prvoplasirane ekipe bh. prvenstva jučer su gostovali u Tuzli, odnosno Širokom Brijegu te su upisali poraze. Interesantno, golove su primili pa skoro u identičnim momentima.

Sarajevo je poslije prvih 45 minuta vodilo na Tušnju s 0:1, ali je Sloboda najboljom partijom ove polusezone u nastavku postigla dva gola i uspjela pobijediti. Pobjedonosni gol u sudijskoj nadoknadi zabio je Edis Smajić.

Sudijska nadoknada je bila fatalna i za Plemiće koji su upisali minimalan poraz u hercegovačkom derbiju. Gol odluke na Pecari poslije gužve zabio je Bernardo Matić.

Do kraja prvenstva ostalo je još šest utakmica, šest finala kako za Sarajevo tako i za Zrinjski. Obzirom na bodovnu prednost trenutni lider na tabeli sebi može priuštiti i poneki kiks za razliku od mostarske ekipe koja mora konstantno pobijeđivati.

Izabranici Husrefa Musemića i Blaža Sliškovića su se riješili najtežih rivala pa ih u finišu barem na papiru očekuje nešto lakši raspored.

Ova sezone Premijer lige je veoma čudna kada su u pitanju rezultati pa je sigurno da iako će sloviti za favorite u nekim duelima niti Sarajevu niti Zrinjskom uopšte neće biti lako da osvoje puni plijen.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pošto u posljednjem 33. kolu Sarajevo i Zrinjski gostuju moglo bi se desiti da titulu proslave daleko od stadiona na kojem igraju domaće utakmice. Naravno pod uslovom da pitanje šampiona do tada ne bude riješeno.

U nastavku pogledajte raspored ova dva tima do kraja sezone.

FK Sarajevo: Bijeljina najteže gostovanje

Bordo tim će do kraja sezone odigrati po tri meča na domaćem terenu te na gostovanjima. Lideru prvenstva će sigurno biti najteže u 28. kolu kada gostuje Radniku iz Bijeljine, dok u posljednjem kolu gostuje GOŠK-u.

28. kolo Sarajevo - Mladost DK
29. kolo Radnik - Sarajevo
30. kolo Sarajevo - Čelik
31. kolo Tuzla City - Sarajevo
32. kolo Sarajevo - Zvijezda 09
33. kolo GOŠK - Sarajevo

HŠK Zrinjski: Plemići gostuju na Bilinom polju

Plemiće očekuju tri meča na stadionu Pod Bijelim brijegom te tri gostovanja od kojih bi najzahtjevnije moglo biti ono u Zenici kada će u 31. kolu na megdan Čeliku. Mostarci će u posljednje kolu gostovati ekipi Zvijezde 09.

28. kolo Zrinjski - Sloboda
29. kolo Mladost DK - Zrinjski
30. kolo Zrinjski - Radnik
31. kolo Čelik - Zrinjski
32. kolo Zrinjski - Tuzla City
33. kolo Zvijezda 09 - Zrinjski

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.