Matić obradovao FK Sarajevo: HŠK Zrinjski pao u 90. minuti na Pecari!

Široki slavio protiv Plemića

Matić obradovao FK Sarajevo: HŠK Zrinjski pao u 90. minuti na Pecari!

M. Šljivak, foto: V. Bernadić

Hercegovački derbi u 27. kolu Premijer lige BiH odigrali su na Pecari Široki i Zrinjski, a na kraju je domaći tim slavio sa 1:0 golom Bernarda Matića u 90. minuti.

Široki je bio taj koji je većim dijelom prvog poluvremena kontrolisao igru. Domaći su bili bolji tim, ali nisu stvorili previše opasnosti pred golom Brkića.

Od šansi za domaće vrijedi izdvojiti dobar pokušaj Ćorluke iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla tik iznad gola.

Iako su domaći kontrolisali igru, Zrinjski je imao dvije izuzetno dobre šanse da dođe do pogotka. Miloš Filipović je prijetio Bilobrku, a najbolju šansu propustio je Rustemović.

Međutim, ni šut veziste Plemića nije završio u mreži. Bio je to sjajan udarac, no Bilobrk je bio taj koji je iskazao svoje golmanske kvalitete.

Nastavak meča nije ponudio previše većim svojim dijelom. Ponovo je Široki bio taj koji je dominirao, imao je nekoliko opasnih pokušaja, ali nije uspio da zabije gol.

U 74. minuti Zrinjski je imao još jednu veliku šansu. Nakon kornera Gojković je imao zicer, ali Bilobrk fantastično brani i spašava domaće.

Kada su svi pomislili da golova neće biti Široki je u 90. minuti došao do gola. Nakon kornera pogodio je Bernardo Matić za veliko slavlje na Pecari i vodstvo od 1:0.

Tako je razlika između Sarajeva i Zrinjskog ostala ista. Bordo tim je trenutno na 57 osvojenih bodova nakon poraza u Tuzli, a Zrinjski ima 53.

Premijer liga BiH, 27. kolo:

Široki - Zrinjski 1:0

Široki: Bilobrk, Kožul, Matić, Barišić, Franjić, Ćorluka, Kovačić, Begonja, Bagarić, Marković, Enin.

Zrinjski: Brkić, Gojković, Čurjurić, Barišić, Pezer, Rugašević, Jakovljević, Rustemović, Filipović, Mandić, Kadušić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

niko nikovic
Tuzlaci, izgubio vam Zrinjski, njima ste danas skandirali.Žao mi vas je koliko ste jadni i bijedni hahahahahahah, vi ste klub koji za 100 godina nije trofej osvojio, Olimpik ih ima više od vas
28 0
Fcs
Baka kito, SARAJEVO ŠAMPION!!!
20 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi