Šta je rekao Slišković nakon poraza na Pecari?

Zrinjski primio gol u 90. minuti

Šta je rekao Slišković nakon poraza na Pecari?

Admin Čaušević

Zrinjski je poražen u hercegovačkom derbiju. Široki Brijeg je slavio s 1:0, a gol vrijedan pobjede u sudijskoj nadoknadi postigao je Bernardo Matić. 

Trener Plemića, Blaž Slišković, je poslije utakmice kazao kako su domaći zasluženo slavili te da je njegova ekipa primila gol iz prekida iako je tokom sedmice tome najviše posvetila pažnje.

"U prvih 45 minuta niti jedna niti druga ekipa nisu htjele ući u neki veći rizik prema naprijed znajući da ih eventualno primljeni zgoditak bi u mnogome otežao povratak u utakmicu. Drugo poluvrijeme smo mi imali neki posjed, 20-25 minuta prije kraja utakmice smo nešto počeli i igrati, stvorili neke dvije-tri poluprilike, ništa ozbiljno, možda dva-tri šuta. Široki je imao stopostotnu priliku. Primili smo gol iz prekida, a cijelu sedmicu smo vježbali i u defanzivnom i ofanzivnom dijelu, i evo to se na kraju učinilo kobnim za nas. Htijenje i volja nogometaša Širokog su danas donijeli plod i sasvim zasluženo su danas slavili, istaknuo je Slišković.

Zrinjski bez obzira na poraz i dalje zaostaje četiri boda za liderom Sarajevom koje je poraženo na Tušnju od Slobode rezultatom 2:1.

"Nije još ništa gotovo, još ima šest kola do kraja, a ja sam rekao prije dva dana da će biti još jako zanimljivih rezultata. Naravno kada dođete u Široki ne možete očekivati sa sigurnošću da ćete dobiti utakmicu. Uvijek je to bilo teško, ne samo Zrinjskom, nego svim premijerligašima unaprijed upisati tri boda protiv Širokog. Nadali smo se i saznali taj rezultat iz Tuzle koji nam je u posljednjih 15-20 minuta davao neku nadu da eventualnom našom pobjedom možemo stići na zaostatak od svega jednog boda. Kad se sve sagleda, možda je taj gol koji je pao u posljednjim minutama, pao u najnezgodnijem trenutku i sigurno da bismo sa 0:0 bili zadovoljni, ali eto što je tu je", istakao je iskusni stručnjak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Poručio je Slišković da Zrinjski neće odustati od titule te da će i dalje nastaviti borbu sa Bordo timom za šampionski pehar.

Nisam razočaran, momci su dali koliko su mogli danas. Nismo stvarali neke prilike, ali smo protiv sebe imali protivnika koji je zaista svih 90 minuta pokazao veliku volju i želju za pobjedom i s time se moramo pomiriti. Mislim da će biti još neizvjesnih rezultata, koji će donijeti određene promjene na tabeli. Čekamo sljedeću utakmicu protiv Slobode, i čestitamo Širokom Brijegu na zasluženoj pobjedi, a mi ćemo se i dalje nadati da možemo uhvatiti korak sa Sarajevom, uz vjeru da nećemo kiksati kao što smo danas kiksali, zaključio je Slišković.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VelaHavle
Pi*ka prava, nikada ne smije pred TV kamere poslije poraza - a kada pobijedi odmah prvi dolazi kao bijednik
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi