Finale prije finala

Van Dijk je već igrao na Camp Nou, ali tu sramotu pokušava svim silama da zaboravi!

Endin Čaušević

Liga prvaka ulazi u samu završnicu jer smo već došli do polufinalnih utakmica koje se igraju naredne sedmice.

U polufinalu ćemo gledati dva veoma zanimljiva okršaja, a sastaju se Barcelona - Liverpool i Ajax - Tottenham. Mnogi vjeruju da je utakmica Barcelone i Liverpoola finale prije finala, te da će nam igrači ovih timova prirediti pravi spektakl.

Barcelona je nakon 2015. godine konačno uspjela da dođe do polufinala i sigurno je da se tu ne žele zaustaviti. Međutim, za protivnika imaju ekipu koja je u odličnoj formi i jedan od glavnih favorita za osvajanje ovog trofeja.

Na Anfieldu se s pravom pribojavaju najviše Lionela Messija što je priznao i Virgin van Dijk. Iako je Holanđanin jedan od najboljih defanzivaca u Evropi priznao je da jednostavno ne zna kako će zaustaviti Messija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Van Dijk je to rekao iz iskustva jer je već jednom imao šansu da gostuje na Camp Nou dok je igrao za Celtic. To se desilo u sezoni 2013/14. u grupnoj fazi kada je Barcelona deklasirala škotski klub sa 6:1.

Holanđanin je prema mnogima odigrao solidnu utakmicu, ali je doživio vjerovatno i jedan od najtežih poraza u svojoj karijeri. Neymar je dao hat-trick, dok su pojedan gol dodali Pique, Pedro i Cristian Tello.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti