Rafa Benitez bi mogao da bude čovjek odluke u Premier ligi

Hoće li pomoći ili odmoći bivšem klubu?

Rafa Benitez bi mogao da bude čovjek odluke u Premier ligi

E. Škorić

Prvenstvo Engleske bliži se kraju, no neizvjesnost u vrhu sve je veća i čini se da nas čeka dramatičan kraj.

Manchester City i Liverpool vodit će žestoku borbu za prvo mjesto do samog kraja. Redsi imaju dva boda više tri kola prije kraja, no City ima utakmicu manje i svakako sve ima u svojim rukama.

Međutim, činjenica je da je ta utakmica već u srijedu i to na Old Traffordu protiv Uniteda kojem su bodovi neophodni za plasman u Ligu prvaka. Upravo ta utakmica bi mogla da bude odlučujuća i u Liverpoolu se svi uzdaju u pomoć Crvenih vragova.

Međutim, Redsi također moraju da se fokusiraju i na svoje mečeve, mada nemaju toliko težak raspored. Igrat će s Huddersfieldom u petak navečer, pa idu Newcastleu u goste i dolazi im Wolverhampton na kraju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Izuzmemo li Huddersfield, preostala dva meča nisu baš lagan zalogaj, posebno gostovanje kod Newcastlea, a zanimljivo da Svrake vodi bivši trener Liverpoola Rafael Benitez, koji je svjestan kakav može da postane neprijatelj za Anfield.

"Bit će to jako teška utakmica, posebno za mene. Ako pobijedimo, svi će reći kako sam zabio nož u leđa bivšem klubu, a ako izgubimo, onda će ovi drugi govoriti da smo popustili Liverpoolu. Dakle, kako god bude, neće ispasti dobro. No, ono što znam, uradit ćemo sve da odigramo što bolje i ostvarimo što bolji rezultat", kazao je Benitez.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

marko314
samo da Liverpool osvoji,a ne Manchester City
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi