Real je počistio Panathinaikos u play-off seriji

Tim iz Madrida siguran u play-off seriji

Real Madrid prvi trasirao put u Vitoriju

E. Dindić

Velika drama viđena je u trećem susretu play-offa Eurolige između Panathinaikosa i Reala iz Madrida. Pobjedu je na kraju odnio tim iz Madrida rezultatom 89:82

Prvi period u svoju korist rješava tim iz Madrida rezultatom 23:18. Nastavak susreta nudi mnogo bolju igru Panathinaikosa koji ova period rješava u svoju korist rezultatom 23:13, te na veliki odmor odlazi sa rezultatom 41:36 u svoju korist.

Treći period ponovo bolja igra košarkaša Reala koji ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 22:17. Nakon 30 minuta rezultat je glasio 58:58.

Četvrti period ponudio je pravu dramu, ali onda pred sami kraj susreta na pogon Facunda Campazza Real je zasluženu pobjedu rezultatom 89:82.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Rudy Fernandez i Facundo Campazzo sa 16 poena, dok je Campazzo dodao i 10 asistencija.

Domaći sastav u ovom susretu predvodio je Nick Calathes sa 17 poena i Matt Lojeski sa 16.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.