Nazivan je čudom od djeteta. Igrao je profesionalno sa samo 15 godina, ali odlaskom u Real Madrid nije napravio ništa dobro za svoju karijeru (Foto: EPA)

Norvežanin napušta Kraljeve

Real postavio cijenu, Odegaard pred potezom karijere

M. Šljivak

Martin Odegaard je u januaru 2015. godine kao 16-godišnjak potpisao za Real Madrid.

Najavljivan je mladi Norvežanin kao čudo od djeteta, a četiri godine kasnije Odegaard ipak nije potpuno ispunio očekivanja, ali igra jako dobro u dresu holandskog Vitessea.

Postoji velika mogućnost da će ga Real Madrid ovog ljeta i prodati. Postavljena je cijena od 20 miliona eura, a već se nazire i klub koji bi ga mogao angažovati.

To je holandski velikan Ajax. Učesniku polufinala Lige prvaka pojačanja će biti neophodna jer će ostati bez gotovo pola ekipe tokom ljeta i rukovodstvo ovog tima ozbiljno razmišlja o angažovanju norveškog fudbalera.

Real je spreman da ga proda. Cijena je 20 miliona eura, ali za sada je tu cifru tim iz Amsterdama ne želi pratiti. Najavljeni su pregovori i pokušaće Kopljanici da spuste ovu cijenu.

"Real i ja ćemo zajedno donijeti odluku..."

Odegaard ima 20 godina, a ugovor s Realom do ljeta 2021. godine.

Ranije je najavio razgovore sa madridskim timom. Jasno je kako trener Zinedine Zidane ne računa na njega, ali...

"Moram razgovarati sa Realom i zajedno ćemo donijeti odluku", kazao je Odegaard, koji je i dalje "u zraku", ne zna da li će se vraćati u Madrid, ostati u Vitesseu ili preći u Ajax.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ove sezone mladi fudbaler je u 32 odigrane utakmice postigao osam golova i upisao je devet asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.