Ajax ispisao historiju Eredivizije i došao na prag titule

Najefikasniji tim u historiji prvenstva

Ajax ispisao historiju Eredivizije i došao na prag titule

E. Škorić
Teme:

Večerašnjom pobjedom nad Vitesseom (4:2) Ajax je ponovo pobjegao PSV-u na tri boda.

Ajax je bio siguran u Amsterdamu protiv Vitessea u izuzetno efikasnom meču, pa se sa 80 bodova izdvojio na vrhu, mada PSV već sutra ima meč s Willemom II u gostima i ima priliku da se dva kola prije kraja izjednači s Ajaxom.

To znači da nas do kraja čeka žestoka borba za prvo mjesto, a Ajax je svakako favorit zbog bolje gol-razlike, a i ima povoljniji raspored.

Kopljanici će igrati s Utrechtom kući i gostuje Graafschapu u zadnjem kolu, dok PSV-a nakon sutrašnjeg duela s Willem II mora u goste AZ Alkmaaru i na kraju dočekuje Heracles.

No, vratimo se večerašnjoj partiji. Ajax je poveo golom Ziyecha u 41. minuti, a u nastavku su se u strijelce upisivali De Ligt i dva puta Tadić, jednom iz penala, pa ovaj igrač ima 24 gola i drugi je strijelac Eredivizije.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ajax je u dosadašnja 32 kola zabio 111 golova i ispisao je historiju kao tim sa najviše postignutih golova u jednoj sezoni u historiji ovog takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi