Brutalna statistika Benzeme: Sezona za pamćenje igrača Reala
Benzema je postigao posljednjih osam golova Reala

Francuz je ove sezone prvo ime kluba iz Madrida

Brutalna statistika Benzeme: Sezona za pamćenje igrača Reala

S. Pašalić

Nakon odlaska Cristiana Ronalda očekivalo se da Karim Benzema preuzme ulogu glavnog strijelca, a Francuz je na kraju i opravdao ta očekivanja.

S druge strane, Benzema je također i igrač koji je odigrao najviše utakmica, ima najviše provedenih minuta na terenu, igrao je u najviše mečeva koje je Real dobio i igrač je koji je krenuo od prve minute u najviše mečeva.

Sve su ovo pokazatelji da Benzema igra sezonu za pamćenje i da će na kraju biti jedan od rijetkih igrača Reala kojem se neće moći ništa prigovoriti.

Sa 30 golova u svim takmičenjima, Benzema je Realov najbolji strijelac, a ovo je njegova druga najbolja sezona po broju postignutih pogodaka od dolaska na Santiago Bernabeu, a samo je dva gola od najboljeg rezultata iz sezone 2011/12.

Drugi najbolji strijelac Reala je Gareth Bale sa 14 golova, a slijedi Sergio Ramos sa 11 golova. Benzema je postigao posljednjih osam golova Reala što se nikada prije nije desilo u Madridu.

Prošle nedjelje protiv Athletic Bilbaa, Benzema je upisao svoj 50. nastup u sezoni od mogućih 52 u svim takmičenjima. Igrao je u svakoj utakmici u Ligi prvaka, LaLigi, klupskom Svjetskom kupu i Evropskom superkupu.

Jedine dvije utakmice koje je propustio su bile u Kupu kralja. Niko drugi u ekipi nije igrao više od francuskog napadača, dok su samo Luka Modrić (43) i dvojac Ramosa i Lucasa Vazqueza (42) bili prilično blizu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Benzema je i proveo najviše minuta na terenu ove sezone, ukupno 4048. Nakon njega slijede Sergio Ramos sa 3661 i Raphael Varane sa 3415 odigranih minuta.

Na kraju, Francuz je bio starter u posljednjih 20 utakmica Reala u LaLigi, Kupu kralja i Ligi prvaka i ni u jednoj od njih nije bio zamijenjen. Posljednji put to se desilo 16. januara protiv Leganesa u Kupu kralja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi