Norveški stručnjak je na tren vratio nadu navijačima Uniteda, ali je veoma brzo sve pošlo po zlu. Rezultati su katastrofalni (Foto: EPA)

Sprema promjene u timu

Solskjaer otkrio: Polako shvatam s kojim igračima mogu raditi

Midhat Šljivak

Manchester United je ponovo u velikoj krizi.

Iako se dolaskom Olea Gunnara Solskjaera činilo kako dolaze bolji dani za Crvene đavole, radost navijača ovog tima je bila privremena.

Tako je United u posljednjih devet utakmica doživio čak sedam poraza i sve su dalje od plasmana u Ligu prvaka.

Menadžer Ole Gunnas Solskjaer već gleda prema narednoj sezoni. Promjena u ekipi će biti i to velikih.

"Treba vremena da se sve sagleda i da se vidi ko je voljan da se žrtvuje kako bi klub krenuo naprrijed", rekao je Solskjaer, te je dodao:

"To ću ubrzo sve saznati i to su igrači sa kojim ću nastaviti raditi. Večeras ste vidjeli određenu 'glad' za rezultatom, to od njih tražim, ali to želim vidjeti u svakoj utakmici", ističe menadžer Manchester Uniteda.

Pripreme za narednu sezonu već su počeli, a igračima koje odabere biće dodata pojačanja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Želim se uvjeriti da ću imati istinske karaktere kada krenemo u pripreme za novu sezonu. Kada ste igrač Uniteda, svjetla su uperena u tebe, a ti se moraš postarati da radiš naporno svaki dan. To je dužnost igrača", rekao je menadžer Crvnih đavola.

United je trenutno na šestoj poziciji Premiershipa sa 64 boda i imaju tri boda manje od Chelesaja koji drži četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.