Solskjaerov United je najgori u posljednjih 57 godina!

Nadmašio Moyesa, Van Gaala, Mourinha...

Solskjaerov United je najgori u posljednjih 57 godina!

Nakon što je Ole Gunnar Solskjaer sa svojim Unitedom izbacio PSG iz Lige šampiona, činilo se kako je došao novi Sir Alex Ferguson, ali više se ne čini, sada je jasno da to nije istina.

Ubrzo nakon te utakmice Solskjaer je dobio ugovor "za stalno", a bolje da nije jer je od tada uništio čitavu sezonu kluba. Dobro, ne samo on, pomogli su mu i njegovi katastrofalni igrači.

Navijačima Uniteda više nije ni bitno ko je kriv za očajne rezultate, samo žele da se ovaj horor zaustavi, a čini s da će morati pričekati sljedeću sezonu i neke nove igrače, odnosno novi tim koji namjerava sastaviti Solskjaer.

Do tada ćemo se baviti negativnim rekordima koje je Norvežanin postavio. Njegov United je izgubio sedam od posljednjih devet mečeva što je najgori niz kluba u posljednjih 57 godina. U tom periodu klub je ispao iz FA Cupa, Lige šampiona, a doveo je u pitanje i četvrto mjesto u Premiershipu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sa sinoćnja dva primljena gola, došao je do brojke od 50 primljenih golova u Premier ligi što je najviše od 1979. godine, a do kraja su ostale još tri utakmice. Ako mislite da je odbrana očajna, šta tek reći za napad? Crveni đavoli nisu dali gol iz igre osam sati i 47 minuta u svim takmičenjima, a posljednji gol općenito su postigli prije četiri sata i 40 minuta.

Ipak, uprkos svemu, United još uvijek ima teoretske šanse da dođe do četvrte pozicije i nekako spasi sezonu. U narednom kolu klub sa Old Trafforda dočekuje Chelsea i ako ga pobijedi imat će jednak broj bodova kao on. Problem predstavlja i Arsenal koji je također ispred Uniteda na tabeli.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi