Tim godine Premiershipa pun iznenađenja: Pogba u sastavu, nema Hazarda, Salaha...
Defanzivac Liverpoola Virgil van Dijk dominira ove sezone i zasluženo je ponio nagradu najboljeg fudbalera za ovu sezonu (Foto: EPA)

Idealnih 11

Tim godine Premiershipa pun iznenađenja: Pogba u sastavu, nema Hazarda, Salaha...

Midhat Šljivak

Tim godine engleskog Premiershipa zvanično će biti saopšten u petak, ali je Daily Mail već danas otkrio kako će on izgledati.

Titulu najboljeg igrača za ovu sezonu ponijeće fudbaler Liverpoola Virgil van Dijk, koji je u finalnom obračunu pobijedio zvijezdu Manchester Cityja Raheema Sterlinga.

Oba fudbalera su naravno uključena u idealnih 11 Premiershipa. Udruženje profesionalnih fudbalera je glasalo, a najveće iznenađenje predstavlja činjenica da se u ekipi našao Paul Pogba.

Zvijezda Manchester Uniteda je ove sezone igrao dobro svega mjesec dana, ali je to bilo dovoljno da se nađe u ekipi. Zato nema Edena Hazarda koji je glavni igrač Chelseaja i to predstavlja iznenađenje.

Samo tri tima imaju svoje igrače u idealnom timu, a Manchester United se sa Pogbom 'ugurao' pored Cityja i Liverpoola. Šest fudbalera imaju Građani, četiri Redsi i jednog United.

Interesantno je svakako da je ovo prvi put u historiji da su samo tri tima dala igrače u idealni sastav. Prethodni rekord je bio četiri, a to se posljednji put desilo u sezoni 2003/2004.

Ipak, činjenica je da se apsolutno niko ne može 'ubaciti' na listu pored zaista fantastičnih fudbalera Cityja i Liverpoola, a mnoge je začudilo šta tu radi Pogba.

Sastav izgleda ovako: Ederson, Alexander-Arnold, Van Dijk, Laporte, Robertson, Pogba, Fernandinho, Bernardo Silva, Sterling, Mane, Aguero.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, do kraja sezone u Premiershipu ostala su još tri kola, a bitku za titulu vode City i Liverpool.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi