Svi žele igrati, ali...

Remont u Realu: Zidane otkrio ko bi mogao napustiti klub

Trener Real Madrida Zinedine Zidane spreman je uvesti promjene ovog ljeta nakon razočaravajuće sezone u klubu.

Zidane će definitivno imati pune ruke posla kako bi pospremio nered kojeg su napravili njegovi prethodnici Santiago Solari i Julen Lopetegui, a navodno će od klupskog rukovodstva dobiti i veliki budžet, s tim da će se morati i riješiti nekih zvijezda.

Od ranije je otpisan Gareth Bale, šuška se i kako je na izlaznim vratima Luka Modrić, a promjene se također očekivaju i kada je u pitanju golmanska pozicija za koju se bore Thibaut Courtois i Keylor Navas.

Jedan od dvojice golmana će, prema Zidaneovim najavama, najvjerovatnije - otići.

"Shvatit ću ako jedan od golmana odluči otići, to može lako da se dogodi. Trenutno imam trojicu najboljih golmana, dvojica su iskusni, dok je treći mlad i pred njim je veoma dobra budućnost. Courtois i Navas su veoma dobri, ali ne mogu braniti obojica, jednog moram izabrati i to je komplikovana stvar za mene. Izabrat ću ono što bude najbolje za tim", izjavio je Realov trener.

Mediji u Španiji uvjereni su kako je odlasku bliži Courtois. Iako je prošlog ljeta plaćen Chelseaju 35 miliona funti, navodno nije po volji Zidaneu, koji u Navasa ima ogromno povjernje, što je i pokazao vraćanjem Kostarikanca na gol u finišu sezone.

Courtois će tako, po svemu sudeći, biti primoran spakovati kofere i nakon samo godinu dana napustiti Santiago Bernabeu. Zainteresovanih klubova ne nedostaje, a posebno je 'zagrijan' Paris Saint-Germain.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Uz uobičajene odlaske, biće i nekoliko dolazaka u Real, a prve mete su, barem se tako mjesecima špekuliše, Eden Hazard, Kylian Mbappe i Paul Pogba.

Podsjetimo, Real se suočava s jednom od najgorih sezona u skorijoj prošlosti. Uz ispadanje iz Lige prvaka, kraljevski klub je ispao i iz borbe kada je u pitanju nacionalni Kup, kao i prvenstvo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.