Zinedine Zidane: Real ima 33 titule prvaka, koliko ima Barcelona?
Zinedine Zidane je imao interesantan nastup pred novinarima. Govorio je o ciljevima Reala u narednoj sezoni (Foto: EPA)

Francuz želi trofej La Lige

Zinedine Zidane: Real ima 33 titule prvaka, koliko ima Barcelona?

Midhat Šljivak

Trener madridskog Reala Zinedine Zidane odgovarao je danas na pitanja novinara pred sutrašnji duel La Lige protiv Getafea.

Kraljevi polako ulaze u finiš veoma loše sezone. Ostali su bez trofeja, Zidane je treći trener na klupi, a on će tokom ljeta morati da napravi velike promjene u timu.

Za to mu novca neće nedostajati, a danas se pojavila informacija kako je spreman prodati golmana Thibauta Courtoisa, koji je pred početak ove sezone došao iz Chelseaja za 35 miliona funti.

Ipak, Zidaneu je omiljen Keylor Navas, no Francuz ne želi govoriti ko će naredne sezone imati broj jedan na dres i hoće li neko otići.

"Neću vam reći šta bih ja volio. Nije vrijeme da govorimo o tome, Courtois je tu, kao i Keylor i to je to", rekao je Zidane, te je dodao da je naredne sezone cilj kluba titula prvaka.

"Pokušaćemo da uđemo u narednu sezonu što bolje. Ako u tome ne uspijemo, ponovo će se dosta toga zakomplikovati. Naš prvi cilj je osvajanje La Lige. U Ligi prvaka odigrate samo 13 utakmica, a u ligi je to 38 utakmica. Mora se odati priznanje Barceloni na onom što je napravila u prethodnim godinama, iako Real još uvijek ima više titula", istakao je Zidane, te je dodao:

"Mi imamo 33 titule prvaka, koliko ima Barcelona? Dominiraju iz dosta razloga u proteklom desetljeću. Za osvajanje prvenstva morate biti fokusirano od predsezone. Ponavljam, za mene je najbitnija La Liga u narednoj sezoni", rekao je Zidane.

Zanimljivo je bilo i pitanje morali Gareth Bale otići ako u klub dođe Eden Hazard.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ne, ne mora. Imam 25 igrača na koje računam, ali ako kupujete igrače, neko mora otići. To je sasvim normalno", istakao je Zidane.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi