Drastična promjena

Prvi put u historiji: Poznato zašto je Juventus odustao od dresa s prugama

Endin Čaušević

Juventus je prije nekoliko dana šokirao svoje navijače izgledom novih dresova za narednu sezonu.

Naime, Stara dama će po prvi put u historiji odustati od dresova s prugama, a novi domaći dres trebao biti podijeljen na pola (pola bijel, pola crn), te bi ovaj put tradicionlani prugasti dizajn trebao izostati.

Također, dres će "poloviti" roza linija u čast dresova kakve je Stara dama nosile prije nego što su usvojeni crno-bijeli. Navijači kluba iz Torina su mislii na prvu da je sve samo šala, ali kada su vidjeli Dybalu i Bernardeschija u novom dresu shvatili su da je stvar itekako ozbiljna.

Juventus je po prvi put u historiji kluba odustao od pruga, a za to imaju veoma dobar razlog. Mediji na Apeninima tvrde da je novac ključan u svemu tome zbog istraživanja koje je Juve napravio.

Naime, dresovi s prugama se najmanje prodaju među navijačima, te su više popularni oni koji su rezervna varijanta. Zbog toga je Juve odlučio napraviti drastičnu promjenu u izgledu domaćeg dresa kako bi on bio najprodavaniji što bi im donijelo mnogo više novca.

Gianluigi Buffon se vraća u Juventus

Legendarni golman Gianluigi Buffon (41) vjerovatno napušta francuski PSG nakon samo jedne sezone.

Iako Parižani imaju opciju da 41-godišnjem čuvaru mreže produže saradnju za još jednu sezonu, vjerovatno to neće učiniti, a Buffon će kako stvari stoje završiti karijeru.

Međutim, neće legendarni Gigi otići van fudbala. Torinski Juventus u kojem je proveo gotovo kompletnu karijeru ponudilo je Buffonu direktorsko mjesto i na njemu je sada da odluči.

Buffon bi volio da još jednom pokuša osvojiti Ligu prvaka. Međutim, PSG nije spreman da nastavi dalju saradnju sa njim i već traži novog golmana, a njegov agent Silvano Martina će u narednim danima obaviti pregovore sa prvakom Francuske.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Odluka je međutim donijeta. Buffon će nakon jedne sezone napustiti PSG, a kako su mu vrata Torina uvijek otvorena, pretpostavlja se da će prihvatiti direktorsku poziciju.

Sve će se znati veoma brzo. Buffon je pred velikom odlukom o okončanju bogate karijere u kojoj je osvojio sve, osim titule Lige prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.