Pep Guardiola preuzima Juventus?
Jedini cilj Juventusa je osvajanje Lige prvaka. Rukovodstvo tima smatra da bi Pep Guardiola im taj trofej mogao donijeti (Foto: EPA)

Torino nova destinacija

Pep Guardiola preuzima Juventus?

Midhat Šljivak

Torinski Juventus je osmu godinu zaredom prvak Italije, ali je ponovo izostao trofej Lige prvaka.

Trener Massimiliano Allegri odveo je Staru damu do novog trofeja, ali kako stvari stoje on će samo još jednu sezonu provesti na klupi Bianconera.

Ugovorom je ovaj 51-godišnji stručnjak sa Juventusom vezan do ljeta 2020. godine. Rukovodstvo torinskog velikana će ispošovati ovaj ugovor, ali produžetka saradnje neće biti.

Umjesto njega na klupu Juventusa bi mogao doći španski stručnjak Pep Guardiola. Kako navodi Il Giornale, rukovodstvo italijanskog prvaka vidi Guardiolu kao idealnog čovjeka za projekat koji stvara i on bi mogao preuzeti vođenje tima od 2020. godine.

Za sada je Pep pod ugovorom sa Manchester Cityjem, a on važi do 2021. godine. Ipak, spreman je i Katalonac na promjene i lako bi se moglo desiti da ga vidimo na klupi Juventusa.

Guardiola je u bogatoj karijeri prije Manchester Cityja radio u Bayernu i Barceloni. Rezultati su bili vrhunski i osvojio je čak 25 trofeja uz dvije titule Lige prvaka sa Barcom.

Guardiola je glavni cilj, ali postoje i druge želje

Italijanski mediji uveliko špekulišu o tome ko bi mogao doći umjesto Allegrija i čelnici Juventusa već su počeli akciju oko novog trenera.

U posljednje vrijeme špekulisalo se najviše da bi se u Juve mogao vratiti Antonio Conte, ali jasno je da on nije jedini stručnjak koji se nalazi na listi želja Stare dame.

Navodno, na ovoj listi je čak osam trenera, ali je u startu poznato da većinu njih Juventus skoro da nema šanse da dovede.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pored Contea i Pepa Guardiole tu su još Zinedine Zidane, Didier Deschamps, Jurgen Klopp, Mauricio Pochettino, Diego Simeone, pa čak se spominje i Siniša Mihajlović koji je posljednja opcija za Juve.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije