Investicija od 25 miliona

Odabrao metu: Hasan Salihamidžić radi na dovođenju novog golmana u Bayern

Admin Čaušević

Hasan Salihamidžić već nekoliko godina obnaša funkciju sportskog direktora Bayerna te je on zadužen za dovođenje fudbalera.

Obzirom na učestale probleme s povredama Manuela Neuera Bavarci će na ljeto sigurno dovesti novog golmana.

Hasan Salihamidžić je odlučio da od ljeta član svlačionice najtrofejnijeg njemačkog kluba bude Alexander Nuebel. To je potvrdio i klupski predsjednik Uli Hoeness.

Dovođenje Nuebela bi Bayern trebalo koštati 25 miliona eura, a Salihamidžić već radi na realizaciji transfera.

"Time se već bavi naš sportski direktor Salihamidžić, radi se o investiciji vrijednoj oko 25 miliona eura. Nisam ja odgovoran u ovom slučaju", rekao je Hoeness.

Inače, Nuebel brani za Schalke 04 što znači da bi Rudari ponovo nakon 2011. godine mogli "pokloniti" golmana rivalu iz Bavarske.

Tada je u transferu vrijednom 30 miliona eura iz Gelzerkirhena stigao Neuer koji je u međuvremenu postao legenda Bayerna, ali i njemačke reprezentacije te stekao reputaciju jednog od najboljih golmana svijeta.

Nuebel ima 22 godine i u Schalke 04 je stigao u augustu 2015. godine iz Paderborna, a ove sezone je u Bundesligi branio "samo" 18 puta.

Neuerova zamjena na golu Bayerna, Sven Ulreich nije oduševljenja eventualnim dolaskom Nuebela.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Mislim da on ovdje ne želi doći i da bude drugo golman, ako može braniti u Schalkeu. Mislim da ne želi sjediti na klupi s 22 godine", rekao je Ulreich.

Ulreichu i Neueru ugovori s Bayernom ističu 2021. godine te je jasno da u Bayernu već razmišljaju u budućnosti i žele da na vrijeme osiguraju angažovanje dobrog golmana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.