Je li konačno poznata sudbina Nike Kovača na klupi Bayerna?
Iako su imali očajno otvaranje sezone Bayern je sada u prilici da osvoji dvostruku krunu u Njemačkoj. Na tom putu im stoje Borussia Dortmund i RB Leipzig (Foto: EPA)

Hoeness dao zanimljivu izjavu

Je li konačno poznata sudbina Nike Kovača na klupi Bayerna?

M. Šljivak

Hrvatski stručnjak Niko Kovač dobio je na početku sezone veliku priliku.

Preuzeo je Kovač vođenje minhenskog Bayerna nakon što je radio sjajan posao u Eintrachtu iz Frankfurta, ali je hrvatski trener od samog početka bio izložen velikim pritiscima.

Loše je Bayern igrao, posebno na početku sezone. Borussia je imala ogromnu prednost, ali se ona brzo istopila i sada je bavarski velikan vodeći tim četiri kola prije kraja prvenstva.

Također, ostvaren je plasman i u finale DFB Kupa, no mnogi njemački mediji tvrde da bi Kovač usprkos svemu mogao napustiti klupu Bayerna.

Prvi čovjek tima Uli Hoeness međutim ne namjerava tako lako da se riješi Kovača i on je itekako zadovoljan razvojem situacije.

"Kada trener u prvoj sezoni u Bayernu ostvari plasman u finale Kupa i drži prvo mjesto na tabeli četiri kola prije kraja sezone, onda je to znak da je uradio dobar posao", jasan je Hoeness u ovom slučaju.

Ove riječi su vjerovatno završile sve špekulacije kako će Kovač postati bivši nakon ove sezone, jer su mnogi već vidjeli Mauricija Pochettina ili Josea Mourinha na klupi velikana iz Minhena.

Kovač brani sebe i Salihamidžića: Koliko je klub potrošio otkako smo tu?

U razgovoru za njemački Bild Kovač je otkrio određene detalje o stanju unutar bavarskog velikana.

Istakao je da nije želio tražiti pojačanja od rukovodstva tima nakon razgovora koji je obavljen, a tu vidi i razloge za nešto lošiju igru ove sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Nismo pojačali ekipu. Hasan je tu godinu i po, ja nešto manje od godine. Koliko je Bayern potrošio novca ove sezone? Samo 10 miliona eura na Daviesa. Budite fer i gledajte analitički", rekao je Kovač i nastavio:

"Zašto nisam tražio pojačanja? Situacija u našem klubu je drugačija nego kod ostalih. Uli Hoeness je rekao da imamo velike igrače kojima je klub zahvalan. Zato nisam imao velike zahtjeve. Naredne sezone će biti drugačije", istakao je Kovač.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi