Prvi čovjek Bayerna 'ponizio' Salihamidžića: Za transfere do 25 miliona eura pitajte njega
Hasan Salihamidžić se apsolutno ne pita ništa kada su veliki transferi u pitanju. To je sada sasvim jasno (Foto: EPA)

Hoeness ne želi da se bavi malim poslovima

Prvi čovjek Bayerna 'ponizio' Salihamidžića: Za transfere do 25 miliona eura pitajte njega

M. Šljivak

Hasan Salihamidžić je od ljeta 2017. godine sportski direktor minhenskog Bayerna.

Legendarni Braco dobio je ogromnu čast da radi u klubu u kojem je doživio najveće uspjehe karijere, ali još uvijek nema preveliku moć odlučivanja unutar kluba.

O svemu brigu vodi Uli Hoeness, a da je prvi čovjek bavarskog velikana zadužen za sve pokazuje i njegova jučerašnja izjava.

Bayern je pokazao interes za golmana Schalkea Alexandera Nubela (22) i vrlo je vjerovatno da će ovaj čuvar mreže obući dres bavarskog velikana.

Međutim, kada su Hoenessa pitali o mogućem transferu 22-godišnjeg golmana, on je poprilično minimizirao ulogu sportskog direktora Hasana Salihamidžića.

"O tome ćete morati da pitate naše sportskog direktora. To je mala investicija koja ide ispod 25 miliona eura. Ja se ne bavim time", poručio je Hoeness i tako je poprilično obezvrijedio ulogu Hasana Salihamidžića kao sportskog direktora.

Hoeness se pita za sve: Svaki transfer od preko 25 miliona eura je pod upitnikom dok se on ne oglasi

Uli Hoeness ponovo je izabran za predsjednika minhenskog Bayerna krajem prošle godine.

On će tako na predsjedničkoj funkciji u bavarskom velikanu ostati do 2022. godine, a Hoeness će sa novim izborom imati i neke nove uloge vezane za transfer politiku kluba.

Kako piše Bild, predsjednik Bayerna će potpuno kontrolisati transfere. Sportski direktor Hasan Salihamidžić će dogovorati transfere u ime kluba, ali će Hoeness imati glavnu riječ kada je u pitanju konačan dogovor.

Tako će predsjednik Bayerna imati pravo veta na svaki transfer koji prelazi cifru od 25 miliona eura. Moći će Hoeness da spriječi bilo koji transfer koji mu se ne dopadne i on će biti taj koji će donositi konačnu odluku o kupovini fudbalera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ranije je prvi čovjek bavarskog velikana često isticao da klub ne želi preplaćivati fudbalere. Međutim, rekonstrukcija tima počinje narednog ljeta, pa će Hoeness u nekim situacijama vjerovatno morati i da popusti.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi