Play-off NBA lige

Briljantna partija Jokića nije bila dovoljna - Spursi i Nuggetsi igraju sedmi meč

Edmir Škorić

Denver Nuggetsi su na gostovanju San Antoniju Spursima u šestom meču prve runde play-offa zapadne konferencije poražeji sa 120:103.

Gosti iz Denvera nadali su se da će pobjedom završiti seriju i da će se plasirati dalje, ali Spursi su ih nadigrali na svom parketu i izborili majstoricu, koja se u noći između subote na nedjelju igra u Denveru.

Nikola Jokić je odigrao fantastičnu utakmicu, postigao je 43 poena (19-30 šut iz igre, 2-6 za tri), uz 12 skokova, devet asistencija, tri ukradene lopte i jednom blokadom. To na kraju nije bilo dovoljno za Denver.

Od ostalih igrača Denvera, Murray je ubacio 16 poena, Harris 14, a Milsap 12. Aldrige sa 26 poena i 10 skokova te DeRozan sa 25 poena i sa po sedam skokova i asistencija vodili su Spurse.

Što se same utakmice tiče, većim dijelom su Spursi bili u vodstvu, a pitanje pobjednika riješili su u zadnjoj dionici, pošto su istu dobili sa 30:18.

Pobjednik ovog duela igrat će u četvrtfinalu Zapada protiv Portlanda, koji je s 4:1 nadigrao Oklahomu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.