Netsi i Clippersi razbijeni, Popovichev "skriveni dragulj" vodio Spurse do pobjede nad Nuggetsima

NBA play-off, prva runda

Netsi i Clippersi razbijeni, Popovichev "skriveni dragulj" vodio Spurse do pobjede nad Nuggetsima

U noći sa četvrtka na petak u NBA ligi su odigrane tri utakmice prve runde play-offa. Na zapadu su snage odmjerili San Antionio Spursi i Denver Nuggetsi, te Los Angeles Clippersi i Golden State Warriorsi. Kada je u pitanju Istočna konferencija, sinoć je viđen sudar Brooklyn Netsa i Philadelphia 76ersa.

Bez obzira što su play-off dočekali na sedmoj poziciji San Antonio Spursi su ekipa koja se može nositi sa svima, a to je sada jasno i Denver Nuggetsima.

Spursi su na svom terenu u trećoj utakmici serije slavili sa 118:108 i poveli sa 2:1 u seriji.

Spursi su bolje otvorili utakmicu, a Nuggetsi su najbolji period igre imali u drugoj četvrtini. Ipak, to nije bilo dovoljno da se slome Popovichevi Spursi koji su u zadnjoj dinici imalii +20, pa je bilo jasno da će slaviti laganu pobjedu.

Spurse je do trijumfa vodio Derrick White playmaker koji je ove sezone šansu dobio ponajviše zbog teške povrede Dejountea Murrayja. Sinoć je White ubacio rekord karijere - 36 poena.

DeMar DeRozan je dodao 25 poena, dok je LaMarcus Aldridge upisao double-double ss 18 poena i 11 skokova.

Kod Denvera je najefikasniji bio Nikola Jokić sa 22 poena.

Goledn State Warriorsi su se revanširali Los Angeles Clippersima za historijski preokret i pobjedu u drugoj utakmici serije, pa su sinoć slavili sa 132:105 na gostovanju u Staples Centru.

Na ovaj način su aktuelni NBA prvaci stigli do vodstva od 2:1 u seriji.

Warriorsi su bili bolji i vodili od samog početka meča, pa njihova pobjeda ni u jednom momentu nije dolazila u pitanje.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Kevin Durant sa 38 poena, dok je Steph Curry dodao 21.

Kod Clippersa je najefikasniji bio Ivica Zubac koji je upisao i double-double sa 18 poena i 15 skokova. Lou Williams je ubacio 16, a Green i Harrell po 15 poena.

Dosta laganu gostujuću pobjedu upisali su i 76ersi koji su sa 131:115 savladali Brooklyn Netse i poveli sa 2:1 u seriji.

Philadelphiju je do pobjede vodio Ben Simmons sa 31 poenom, dok je Tobias Harris ubacio 29 poena i dodao 16 skokova. Najefikasniji u Netsima su bili Russell i LeVert sa po 26 ubačenih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi