"Jahao sam konja kad smo posljedni put dobili ovdje"
Odlična partija Nikole Jokića u velikoj pobjedi Denvera protiv San Antonia

Zanimljiva izjava Jokića nakon pobjede nad Spursima

"Jahao sam konja kad smo posljedni put dobili ovdje"

E. Dindić

Košarkaš Denver Nuggetsa Nikola Jokić izjavio je da je prva pobjeda poslije sedam godina u Teksasu došla u najboljem trenutku za njegov tim. 

Denver je slavio četvrtom susretu play-offa sa 117:103, te tako izjednačio seriju na 2:2.

"Ne bih tačno znao da kažem gdje sam bio kada sam posljednji put slavili na njihovom terenu. Vjerovatno sam jahao konja kod kuće. Ja nikada nisam pobijedio u ovoj dvorani, pa tako ova pobjeda i za mene je velika stvar. Drago mi je i da smo vratili prednost domaćeg terena nazad", rekao je Jokić te nastavio:

Mi smo novi u ovome, pa učimo kako da igramo da kontrolišemo igru i sve ostalo. Dosta učimo od Spursa. Oni su došli u našu dvoranu i pobijedili nas, te pokazali nam kako treba. U drugom meču smo to odmah primjenili, zatim smo u trećem ovdje poraženi, jer imali smo ogroman pritisak na leđima da ih nismo dugo u Teksasu dobili", zaključio je Jokić.

Peti susret između ova dva tima na rasporedu je u utorak u 22:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi