Široki Brijeg na Pecari dočekuje Krupu

Barišić: Bodovi su nam bitni kao i Krupi

Nakon osvojenog boda na Grbavici, naredno kolo za fudbalere Širokog Brijega donosi duel s Krupom.

Širokobriježani su svakako favoriti protiv momčadi koja se vjerovatno oprašta od takmičenja u višem rangu, međutim svjesni su na Pecari da tu ulogu moraju i opravdati na terenu ukoliko žele ostvariti trijumf.

Da vlada maksimalna opreznost uoči utakmice je poručio i iskusni defanzivac plavo-bijelih Josip Barišić.

"Kvalitetniji smo od Krupe, ali maksimalno ozbiljno dočekujemo novog protivnika i tako ćemo pristupiti samoj utakmici. Svjesni smo kako je ovo njima možda i finalna utakmica u borbi za opstanak, no i nama su bodovi vrlo bitni", izjavio je Barišić u najavi utakmice, pa potom dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Želimo u sljedeće dvije domaće utakmice ostvariti maksimalan učinak i na vrijeme osigurati plasman u Evropu kako bi rasterećeno dočekali finale Kupa BiH protiv Sarajeva. Ipak, razmišljamo utakmicu po utakmicu, kao i sada, a nakon subote ćemo razmišljati o slobodi", istakao je iskusni defanzivac.

Podsjetimo, utakmica između Širokog Brijega i Krupe se igra sutra s početkom u 17:00 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.