Komitet za suđenje u utorak raspravlja o Gigovićevoj sudbini

Sudio derbi na Grbavici

Komitet za suđenje u utorak raspravlja o Gigovićevoj sudbini · Saznajemo

A. Čaušević, foto: S. Bošković

Željezničar i Široki Brijeg su u derbiju 28. kola odigrali 0:0. 

Susret na Grbavici je na neki način obilježilo i diskutabilno suđenje Miloša Gigovića koji je poslije svog posljednjeg zvižduka izviždan od strane domaćih navijača.

Arbitar iz Gradiške je prema mišljenju navijača Plavih drastično oštetio domaće te je dojam da je svojim odlukama direktno utjecao na konačan ishod utakmice.

U prvom poluvremenu kada je propustio dati drugi žuti karton Bernardu Matiću zbog oštrog prekršaja, dok u finišu susreta nije pokazao na bijelu tačku nakon što je u svom kaznenom prostoru rukom igrao Stipe Jurić.

SportSport.ba neslužbeno saznaje da će Komitet za sudije i suđenje zasjedati u utorak, a na tapeti će biti sudija Gigović.

Suđenjem je sinoć na Grbavici bila nezadovoljna i publika koja je mladog arbitra ispratila zvižducima.

Gigoviću su sinoć asistirali Sretan Udovičić (Prijedor) i Radislav Kačavenda (Gradiška), dodatne sudije su dvojac iz Istočnog Sarajeva, Vladimir Bjelica i Slađan Došlo. Četvrti arbitar je bio Ermin Sivac iz Zenice.

Inače, Gigović je ove sezone sudio ukupno na 11 premijerligaških mečeva, pokazao je 53 žuta te dva crvena kartona.

Sporne detalje pogledajte na 6:40 i 11:01 video priloga.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mungos
pitarsko-ustaski savez i sudije
1 7
VelaHavle
Ovakva ruka se haman u svakom kolu ne dosudi kao penal Sarajevu.. dovoljno je pogledati kako dva cista penala nisu dosudjena na Kosevu juce protiv Mladosti... sreca pa Sarajevo ima suhi kvalitet pa to ne presudi.. al eto bude dovoljno da vrate svinjski u igru za titulu
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi