Barcelona savladala Efes u četvrtom susretu

Izabranici Svetislava Pešića odigrali odličan susret

Barcelona pobjedila Efes i odvela seriju u peti susret

Emir Dindić

Barcelona je u četvrtom susretu play-offa Eurolige na svom terenu dočekala Anadolu Efes. Na kraju slavili su pobjedu 82:72, te tako poravnali rezultat u seriji na 2:2. 

Prvi period Anadolu Efes prikazuje mnogo bolju igru te ima prednost nakon prvih 10 minuta 22:15. Nastavak susreta donosi mnogo bolju igru Barcelone koja ovaj period dobija rezultatom 21:16. Na poluvrijeme odlazi se pri rezultatu 38:36 u korist gostiju iz Istanbula.

Nastavak susreta donosi mnogo bolju igru košarkaša Barcelone koji preokreću rezultat u svoju korist te upisuju na kraju pobjedu rezultatom 82:72.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Kyle Kuric sa 19 poena dok je Ante Tomić dodao 13.

Goste iz Istanbula predovili su Shane Larkin sa 20 poena dok je Krunoslav Simon susret završio sa 17.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti